Zinkwerk en Koperwerk

Zinkwerk en Koperwerk

Koper en zink worden steeds meer opnieuw toegepast in geveldelen en daken van gebouwen. 
De duurzaamheid en verwerkbaarheid van beide metalen zijn optimaal te noemen. Koper en zink worden tevens nog steeds vaak toegepast voor dakgoten en regenpijpen.

Metico Installatietechniek B.V.  beschikt over vaklieden die het ambacht (metaalbewerken door o.a. knippen, buigen, solderen en felsen) nog beheersen.

Het vakmanschap wordt toegepast bij restauratie van oude gebouwen, maar ook bij nieuwbouw wordt regelmatig koper en zink toegepast . Het geeft een modern gebouw vaak extra uitstraling.

Koperwerk

Koper is als dakbedekking een materiaal dat onder invloed van lucht en neerslag een ondoordringbare oxidelaag vormt, die eerst roodbruin van kleur is en later langzaam in de jaren verkleurt naar het karakteristieke patinagroen. Deze oxidelaag is stabiel en herstelt zich als het beschadigd wordt.

Het is de basis van de weerstand tegen corrosie. Koper wordt veel gebruikt voor de bekleding van daken en gevels, hemelwaterafvoeren en goten. Het is toepasbaar als klassiek rood koper, gepreoxideerd koper, groen geprepatineerd koper en legeringen zoals messing.

Zinkwerk

Zink is een duurzaam bouwmateriaal, dat van oudsher wordt toegepast in hemelwater- afvoersystemen en in dak- en gevelbekledingen, en is daarnaast ook nog volledig recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. Het geeft een speciale uitstraling aan gebouwen. Architecten waarderen zink als bouwmateriaal door de vele toepassingsmogelijkheden, de lage onderhoudskosten en de toegevoegde waarde aan gebouwen.
Zink is verkrijgbaar in verschillende kleuren, met of zonder structuur